Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 23 oktober

Kort radionieuws van woensdag 23 oktober

Radio 538 viert 10-jarig bestaan
Radio 538 zal in een speciaal programma stil staan bij het 10 jarig bestaan van de commerciële zender, dit jaar. Op Zaterdag 9 November zal tijdens het programma van Rick van Veldhuysen hier aandacht aan besteed worden. Rick praat dan met ex-538’ers zoals Ruud de Wild en oprichter Lex Harding over 10 jaar Radio 538.

Dik Voormekaar Show op cd
Platenmaatschappij Dino heeft een box met drie cd’s uitgebracht met stukken uit de Dik Voormekaar Show van André van Duin. In de box staat het karakter ‘Ome Joop’ centraal.

Op de eerste twee cd’s komen hoogtepunten uit de radioshow te staan. Op de derde cd staan screensavers, e-cards en voicemail-teksten. De Dik Voormekaar Show is het best beluisterde TROS programma op dit moment en wordt uitgezonden op 3FM.

Frequentie akkoord in België
Vlaanderen en Wallonië hebben een akkoord bereikt over de verdeling van 800 FM-frequenties tussen beide landsdelen. Hierdoor kunnen in Vlaanderen in september 2003 enkele nieuwe regionale radiostations van start gaan.

Omroep Zeeland veranderd van frequentie
Omroep Zeeland gaat per 1 november van etherfrequentie veranderen in het kader van het Zerobase plan. De zender wisselt van 97.8, 97.1 en 101.9 Mhz naar een grotere zender: 87.9 FM. Deze zender zal heel Zeeland bedekken.