Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 3 januari

Kort radionieuws van vrijdag 3 januari

Skyradio aktie een succes

De actie van Sky Radio, waarbij luisteraars kans maken op een verdubbeling van hun jaarsalaris in 2003, is na ruim 1 week al een enorm succes. Sinds de start van de actie op tweede kerstdag 2002 hebben inmiddels al ruim 40.000 luisteraars van Sky Radio meegedaan.

Elke dag maakt Sky Radio de artiest van de dag bekend. Om deel te nemen aan de actie, moet de luisteraar van Sky Radio de naam van deze artiest door te sms’en. Dagelijks worden vervolgens vier finalisten geloot die uiteindelijk kans maken op een verdubbeling van het jaarsalaris.

“De finaleopdracht houdt in dat alle finalisten moeten aangeven waarom ze hun jaarsalaris verdubbeld wil zien. Het meest creatieve antwoord wordt door de jury beloond met een dubbel jaarsalaris voor één van onze luisteraars. Dit om het nieuwe jaar lekker te beginnen na alle dure feestmaanden”, aldus Commercieel Directeur Carlo de Boer van Sky Radio.

Vrijwilligers Sky-Line zelf verder

Vrijwilligers van lokale omroep Sky-Line bespreken vanavond de mogelijkheid om zelfstandig door te gaan met een nieuwe lokale omroep voor Uden/Veghel. Dit uit onvrede over het huidige bestuur van Sky-Line. Hierdoor komt de toekomst van de radio- en televisiezender onder druk te staan.

De problemen tussen het bestuur van Sky-Line en de vrijwilligers begonnen eind oktober, toen de nieuwe hoofdredacteur G. Schouwenaar vrijwilligers Th. Kandelaars, K. van Vugt en P. Willems naar huis stuurde. Daarop vertrok ook bestuurslid W. Coopmans. Inmiddels is ook bestuurslid P. Bakx opgestapt. Het bestuur bestaat nu nog uit slechts vier personen, van wie er één per 1 februari stopt. De omroep voert een reorganisatie door, zodat in de toekomst commerciëler gewerkt kan worden. Ook moeten vrijwilligers en professionele krachten samen in een organisatie komen.

De naam Sky-Line Radio is gewijzigd Sky-Line FM. In de nieuwe programmering is volgens de vrijwilligers geen ruimte meer voor programma’s als Rommelpot, de ziekenomroep Zobra, Country en Zondagmatinee. Alleen sport en het programma ‘Krek zo gezellig’ van presentator Jan van Dommelen blijven volgens hen voorlopig nog te horen.