Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 10 februari

Kort radionieuws van maandag 10 februari

Radio Flevoland zendt volleybal live uit

Radio Flevoland Sport zendt woensdag 12 februari live het duel van de volleyballers van Omniworld in de kwartfinale van de Top Teams Cup in
Skopje (Macedonië) tegen Rabotnicki Fersped uit. Na afloop van het duel zal de regionale omroep direct de reaties van de Almeerse volleyballers peilen.

De extra uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Overigens zal de uitzending verlengt worden als de wedstrijd uit mocht lopen.

Philips brengt internetradio

Philips heeft in Groot-Brittannië haar eerste internetradio gelanceerd, onder de naam ‘MC-i200 stereo’. Het apparaat biedt momenteel slechts toegang tot enkele online stations en werkt via breedbandverbinding losstaand van de PC. Het bedrijf zal binnenkort ook een draadloze internetradio lanceren.

De huidige internetradio kost 600 euro, en bevat een CD- en MP3-speler en een normale FM/AM tuner.

JVC brengt beeld op de autoradio

Het Algemeen Dagblad schrijft dat JVC binnenkort met een autoradio met screensaver komt. Als het aan JVC ligt, heeft iedereen binnenkort een eigen uniek Multimedia Control systeem in de auto zitten, voor muziek én beeld.

Twee nieuwe systemen, de KD-LH3101 en de KD-SH9101, kunnen ook foto’s afbeelden. De plaatjes worden opgeslagen in een intern geheugen. Een slideshow-functie toont negentig beelden, vijf seconden per beeld. Dankzij de Image Link-functie kan elke foto gekoppeld worden aan een mp3-bestand.

Beide systemen geven naast stilstaand ook bewegend beeld weer. Zowel bij het opstarten als afsluiten van de radio sieren bewegende beelden het lcd-scherm. Gebruikers kunnen bovendien een screensaver aanmaken van maximaal negen seconden. Dit alles uiteraard op eigen risico. Prijs: onbekend.