Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 10 december

Kort radionieuws van dinsdag 10 december

HMG wil Jos Verstappen sponsoren
De Holland Media Groep, eigenaar van Yorin FM en RTL 5, wil Jos Verstappen gaan sponsoren als hij bij de Formule 1 stal van Minardi gaat rijden. Jos Verstappen moet minimaal drie sponsoren vinden om te kunnen gaan rijden bij het Italiaanse team.

Persvoorlichter Onno Posthuma van HMG bevestigt dat er inderdaad gesprekken zijn met Minardi. “Ik kan de deal natuurlijk nog niet bevestigen, maar we zijn in gesprek. Als Verstappen bij Minardi gaat rijden, dan zal HMG hem sponsoren.”

Door deze sponsoring kan RTL5, eigenaar van de Nederlandse Formule 1 uitzendrechten, programma meer doen met het team van Minardi. Daarnaast heeft Yorin FM een dagelijks programma met Formule 1 verslaggever en kenner Olav Mol. (racenieuws.com)

Sky Radio kersttram wederom in Den Haag
Net zoals de afgelopen jaren hebben Sky Radio en Viacom Outdoor tramlijn 3 van HTM Personenvervoer in Den haag feestelijk aangekleed vol met kersttakken, duizenden lichtjes en allerlei kerstgerelateerde versiersels.

In de Kersttram van Sky Radio zal in de kerstperiode Sky Radio aanstaan zodat de reizigers van de kerstmuziek kunnen genieten.

Radio Nunspeet leid flink verlies
De Lokale Radio Nunspeet (LRN) heeft in het afgelopen jaar een verlies van ruim dertigduizend euro geleden. Door een meevallertje uit het verleden kon uiteindelijk dit bedrag nog bijna worden gehalveerd. Het resterende verlies is ten laste gebracht van de financiële reserves van de LRN die in Nunspeet zowel de lokale omroep als de kabelkrant voor haar rekening neemt.

De gemeente Nunspeet heeft besloten dit jaar een bedrag van ruim 8500 euro extra over te maken aan de LRN. Het gaat om de verdeling van gelden die beschikbaar zijn gekomen door een herverdeling van de uitkeringen uit het Gemeentefonds. Die zijn verhoogd om de lokale omroepen te kunnen compenseren voor het verlies aan inkomsten uit de lokale omroepbijdrage. Die is in 2000 afgeschaft.

Goedemorgen Flevoland live vanaf kerstmarkt
Goedemorgen Flevoland, het ochtendprogramma van Radio Flevoland, komt zaterdag 14 december live vanuit de kerstmarkt in Emmeloord. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen deelnemen aan het Radio Flevoland kerstspel en hiermee prijzen winnen. Bovendien kunnen zij hun favoriete kerstmuziek opgeven bij het promotieteam en zo een bijdrage leveren aan de Kerst Top 50 die op eerste kerstdag op de regionale zender uitgezonden wordt.