Home Landelijke radio Kort radio nieuws van vrijdag 29 maart

Kort radio nieuws van vrijdag 29 maart

Radio Flevoland best beluisterde publieke regionale zender
Radio Flevoland is de best beluisterde publiek regionale zender. Dit is gebleken uit onderzoek van bureau Intomart. Alleen Sky Radio, Radio 538 & Radio 10FM halen een hoger marktaandeel in de provincie Flevoland. Hier mee staat Radio Flevoland zelfs boven 3 FM en Radio 1, zenders die landelijk gezien een stuk hoger scoren.
Duidelijkere profilering bij City FM
Het regionaal commerciele radiostation CityFM gaat zich de komende maanden nog duidelijker profileren, zo liet men vandaag weten. Luisteraars waarderen het station voornamelijk vanwege de volwassen popmuziek en de volwassen benadering van de luisteraars, zo blijkt uit onderzoek van de zender zelf. Daarom gaat CityFM dit volwassen geluid nog meer benadrukken. In combinatie met regionale informatie moet het volwassen popgeluid het station een duidelijker, uniek karakter geven binnen het grote aanbod van radiozenders.
Drie jaar geleden vroeg CityFM aan alle luisteraars hoe hun favoriete radiostation zou moeten klinken. Op basis van dit onderzoek is toen “de beste mix” ontstaan. In de loop van de tijd, onder andere door het uitblijven van een frequentieverdeling door de overheid, zijn andere radiozenders steeds behoudender gaan programmeren en zo veel meer op het terrein van CityFM terecht gekomen, bewust of onbewust.
Uit onderzoek blijkt keer op keer dat luisteraars CityFM waarderen vanwege de volwassen popmuziek en de volwassen benadering van de luisteraars. Daarom heeft men besloten om dit volwassen geluid nog meer te benadrukken. Dit volwassen geluid, in combinatie met regionale informatie, moet CityFM een nog duidelijker uniek karakter geven binnen het grote aanbod van radiozenders.
De nadruk op het volwassen geluid krijgt onder meer gestalte door een nieuw jinglepakket. Daarnaast introduceert CityFM een aantal nieuwe items op de radio rondom het thema ‘popmuziek’. (bron: Radio.nl)