Home Landelijke radio Henk Westbroek op betaald verlof

Henk Westbroek op betaald verlof

De VARA heeft Henk Westbroek tot na de verkiezingen van 15 mei betaald verlof geboden. Dat heeft Westbroeks zaakwaarnemer B. Schnetz woensdag gezegd. Van een schorsing zou geen sprake meer zijn. Westbroek gaat donderdag met de VARA in overleg over de situatie.
Dinsdag verklaarde de presentator van het 3 FM programma Denk aan Henk dat hem mondeling was meegedeeld dat hij was ontslagen. De VARA meldde in een persbericht dat hij was geschorst.
In een brief die Westbroek woensdagmiddag ontving, wordt volgens Schnetz gerept van betaald verlof. Verder wil de zaakwaarnemer niet op de inhoud van de brief ingaan.
Westbroek werd dinsdag van zijn programma gehaald wegens zijn steun aan de campagne van Leefbaar Nederland. Ook had Westbroek volgens de VARA in zijn programma politieke uitspraken gedaan, terwijl de omroep met hem had afgesproken dat hij deze niet zou doen.
Een woordvoerder van de VARA heeft inmiddels bevestigd dat de omroep Westbroek betaald verlof heeft aangeboden. Dat Westbroek dat dinsdag niet is verteld, komt volgens hem door de drukte van het moment.
Vanavond is Henk Westbroek te gast in het programma Barend en van Dorp om 22.30 uur op RTL 4.

Vorig artikelKort radio nieuws
Volgend artikelLijstrekkers bij Ruud de Wild