Home Landelijke radio NPO 3FM Kirsten Klomp voor NOS op 3 in de ochtend van 3FM

Kirsten Klomp voor NOS op 3 in de ochtend van 3FM

Stationsinformatie NPO 3FM

Kirsten Klomp (24) wordt vanaf oktober de vaste nieuwslezer bij NPO 3FM in de ochtend. Ze zal elke ochtend het nieuws lezen in de ochtendshow van Domien Verschuuren. Klomp is momenteel al te horen als nieuwslezer bij de NOS maar krijgt nu een vaste plek bij NOS op 3.

Domien wilde graag een vrouwelijke nieuwslezer in de ochtend. Joeri Stubenitsky en Biem Buijs gaan daarom op andere plekken bij de NOS werken.

Terug waar het begon

Daarmee is de cirkel voor Klomp snel rond geworden, want nog maar 2,5 jaar geleden begon ze als stagiaire op de radioredactie van NOS op 3. Het nieuwslezen kreeg ze snel onder de knie en sindsdien is ze geregeld te horen als nieuwslezer op de publieke zenders. Klomp studeerde Journalistiek in Utrecht. Hiervoor was ze werkzaam bij Roulette FM en RTV Oost.

Ze vindt het erg leuk dat ze teruggaat naar 3FM om daar met een jong team nieuws te maken, specifiek voor jongeren. Klomp: “Ze zeggen altijd dat de ochtend het mooiste moment is om radio te maken, en ik heb er heel veel zin in om dat te ervaren. Ook verheug ik mij op de samenwerking met Domien.”

 

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.