Home Landelijke radio KINK Kink FM keert na vijf jaar terug

Kink FM keert na vijf jaar terug

Kink FM maakt een comeback. Dat maakte voormalig Kink FM directeur Jan Hoogesteijn vandaag bekend. “Dit definitieve besluit liet nogal op zich wachten omdat het (opnieuw) starten van een radiostation veel praktische en financiële consequenties met zich meebrengt, die ik eerst onderzocht wilde hebben”, aldus Hoogesteijn.

Hoogesteijn licht op de Facebookpagina van Kink FM de herstart verder toe. “Het belangrijkste verschil tussen wat ik met Kink voor ogen heb en vrijwel alles wat er nu via het internet beschikbaar is (Spotify, Deezer, vergelijkbare online radiostations, red.) zijn… DJ’s. Kink was én wordt uiteindelijk weer een radiostation met DJ’s, interviews, concerten en alles wat daar verder bij hoort.”

De bedoeling is dat Kink FM weer een volledig operationeel radiostation wordt. Momenteel vindt de selectieronde van de dj’s plaats. Of de zender ook via DAB+ en/of een FM-frequentie te ontvangen wordt, is vooralsnog onduidelijk.

De Vereniging Veronica trok op 1 oktober 2011 de stekker uit Kink FM. Reden voor het besluit was het niet winstgevend kunnen maken van het station. Kink FM bestond ruim 16 jaar. Arjen Grolleman was jarenlang de kartrekker van het station. Grolleman overleed in januari 2010 door een noodlottig ongeval op 37-jarige leeftijd.