Home Landelijke radio Erik de Zwart: “STER-blokken zijn net zo lang als bij commerciële zenders”

Erik de Zwart: “STER-blokken zijn net zo lang als bij commerciële zenders”

Volgens Erik de Zwart zijn de STER-blokken (reclameblokken) op de publieke radiozenders even lang als die op de commerciële zenders. Dat meldt de stationbaas van Radio Veronica op Twitter. “Wel eens uitgerekend hoe lang de STER blokken zijn? Net zo lang als reclame bij commerciële omroepen.” Eerder benadrukte De Zwart nog het belang van de STER.

De Zwart reageerde op een tweet van Marianne Zwagerman. De media-criticus en schrijfster werd afgelopen nacht uitgenodigd in het Radio 2-nachtprogramma ”T Wordt Nu Laat’. Zwagerman twitterde dat ze te gast was in het programma, met daarbij de tekst: “Trouwens vind ik dat NPO Radio 2 moet worden opgeheven. Maar ik ga er wel heen. Opportunisme is m’n lust en m’n leven.”

Radio-dj en programmadirecteur De Zwart uitte al vaker kritiek op Radio 2. Zo zei hij vorig jaar dat de zender zo snel mogelijk in de verkoop moet. “Ik zou niet weten welke publieke functie Radio 2 en 3FM hebben.” Eerder zei De Zwart dat de publieke radiozenders met de helft minder af kunnen. Alleen NPO Radio 1 en NPO Radio 4 hebben volgens hem bestaansrecht.

Ook na de transfer van Gerard Ekdom van 3FM naar Radio 2 benadrukte De Zwart dat er ‘niets publieks’ aan Radio 2 is. “Wat mij betreft is Radio 2 een zender zonder bestaansrecht. Die mag van mij morgen opgeheven worden. Ze doen namelijk niks publieks; draaien oude hits net als wij bij Veronica”, zei De Zwart in een interview met The Post Online.