Home Landelijke radio Aangepaste programmering landelijke stations op Koningsdag

Aangepaste programmering landelijke stations op Koningsdag

Veel landelijke radiostations hebben morgen op Koningsdag een aangepaste programmering. Een overzicht:

NPO Radio 1
Radio 1 doet de hele dag live verslag vanuit Zwolle, waar de Koning zijn Koningsdag viert. Vanaf 9:30 uur zijn er elk uur nieuwe gasten in de studio en live-schakelingen naar verschillende verslaggevers in Zwolle. Na een sfeerimpressie en voorbeschouwing van de route die het koninklijk paar gaat afleggen, wordt live verslag gedaan van het koninklijk bezoek aan Zwolle. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing.

NPO Radio 2
Radio 2 volgt de reguliere programmering. Frank van ’t Hof vervangt Gerard Ekdom in de ochtend. Gijs Staverman rolt vanaf 12:00 uur weer zijn virtuele kleedje uit. Op een online veiling kunnen luisteraars bieden op speciale artikelen met een mooi verhaal. Het topstuk van vorig jaar waren de zelfgebakken brownies van Gijs.

3FM
3FM volgt Koningsdag de reguliere programmering. Wel wordt ‘Met Michiel’, net als de rest van de week, gepresenteerd door Herman Hofman. Wijnand Speelman vervangt ‘RabRadio’ en Eva Koreman neemt de middagshow vanaf 16:00 uur op zich.

NPO Radio 4
Bij Radio 4 zijn er op Koningsdag geen programmawijzingen.

NPO Radio 5
Tineke de Nooij zendt met haar ‘TinekeShow’ vanaf 12:00 uur live uit vanaf Paleis Soestdijk, waar diverse optredens zullen plaatsvinden.

Radio 538
Van 10:00 uur tot 22:00 uur zendt Radio 538 live uit vanaf het Chasséveld in Breda. Daar genieten tienduizenden feestvierders van een uitverkocht Koningsfeest. Onder meer Armin van Buuren, Martin Garrix, Douwe Bob, Causes en Handsome Poets treden op. Het feest is ook live te volgen via TV 538.

SLAM!
Jongerenzender SLAM! viert Koningsdag in Alkmaar. 27.500 bezoekers komen feesten op muziek van Fedde LeGrand, Eva Simons, Martin Garrix, Lost Frequencies en Mr. Polkska. SLAM! doet van 12:30 uur tot 21:30 uur live verslag vanuit Alkmaar.

Radio 10
De programmering op Radio 10 is op Koningsdag als volgt:
07:00 – 10:00: Tim Klijn
10:00 – 14:00: Edwin Diergaarde
14:00 – 18:00: Dennis Verheugd
18:00 – 21:00: Lindo Duvall

100% NL
Op 100% NL is Koningsdag de hele dag non-stop muziek te horen.

RTV Utrecht
De regionale omroep RTV Utrecht zendt het koninklijk bezoek aan Zwolle uit en blikt in deDocU: Leve het Defilé! terug op de viering van Koninginnedag in de regeerperiode van Juliana. Radio M Utrecht viert het Oranjefeest met de Hollandse 100 en doet live verslag van de activiteiten in de provincie.

Overige
Voor zover bekend volgen Qmusic, Radio Veronica, Sky Radio, Sublime FM, Classic FM en BNR Nieuwsradio de reguliere programmering. Het Koningsfeest van 100% NL werd vorige week afgelast.