Home Landelijke radio Kink FM weer in handen van Jan Hoogesteijn

Kink FM weer in handen van Jan Hoogesteijn

De naam Kink FM is sinds 1 oktober weer in handen van voormalig Kink FM directeur Jan Hoogesteijn. Hij heeft de merknaam overgenomen van de Vereniging Veronica. Dit wil volgens Hoogesteijn echter niet zeggen dat de radiozender Kink FM weer snel terug komt.

Hoogesteijn schrijft op de Facebook-pagina van Kink FM: "Toen driekwart jaar na het einde van Kink bleek dat haar eigenaar, de Vereniging Veronica, geen plannen meer had met het Kink-merk heb ik hun gevraagd of ik de naam mocht overnemen. Dat proces heeft een paar jaar in beslag genomen en heeft vorige maand uiteindelijk geleid tot instemming van de Vereniging om het Kink-merk aan mij over te dragen. Die overdracht heeft vorige week plaatsgevonden; op één oktober, twintig (!) jaar na de start van Kink FM op 1-10-1995. Mooier kon het dus niet."

Momenteel is het niet de bedoeling om Kink FM weer te starten. "Natuurlijk heb ik ook nagedacht over een doorstart van Kink FM", zegt Hoogesteijn. "Daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Ik wil daar eerst goed over nadenken en overleg hebben met anderen voordat er definitieve besluiten genomen worden. Kink is voor mij té belangrijk om lichtzinnig mee om te gaan; het mag geen Heintje Davids van de Nederlandse radio worden. De uitkomst zou dus ook kunnen zijn dat er géén doorstart komt."