Home Landelijke radio Laatste dag voor Kink FM, Pinguin Radio om 06:00 uur van start

Laatste dag voor Kink FM, Pinguin Radio om 06:00 uur van start


Om 00:00 uur vannacht gaat de stekker uit Kink FM. Vandaag is de hele dag de ontknoping van de Kink 1600 te horen, een lijst samengesteld door luisteraars. Rond middernacht start stationmanager Jantien van Tol de nummer 1 in van de Kink 1600. De nummer 1 uit deze lijst is het laatste nummer dat gedraaid wordt op Kink FM. In mei werd al bekend dat eigenaar V-Ventures niet op een FM frequentie ging bieden vanwege het te hoge licentiebedrag. Zonder FM frequentie ziet V-Ventures geen mogelijkheden om Kink FM winstgevend te exploiteren.

"Kink FM was 16 jaar het mooiste radiostation", meent Van Tol. "Kink FM was het radiostation voor de betere pop- en rockmuziek. We hebben een podium kunnen bieden aan nieuwe Nederlandse- en buitenlandse bands die later zijn doorgebroken naar een groter publiek. Dit einde van Kink FM valt zwaar, maar we hebben 16 onvergetelijke jaren radio gemaakt en geweldige muziek gedraaid voor onze luisteraars die trouw naar Kink FM luisterden en ons altijd hebben gesteund."

Een aantal ex-Kink FM-medewerkers en twee luisteraars van het eerste uur beginnen morgenvroeg om 06:00 uur met een nieuw radiostation via internet: Pinguin Radio. De initiatiefnemers constateren dat er een grote en groeiende markt bestaat voor alternatieve, onafhankelijke en eerlijke muziek. Het publiek dat de festivals bezoekt, regelmatig naar concerten gaat en dagelijks internet afstruint op zoek naar nieuwe geluiden verdient een eigen radiostation.

Tot 1 januari zal Pinguin Radio non-stop muziek uitzenden. "Vanaf 1 januari 2012 worden er dj's geïntroduceerd en komen er 'special' interestprogramma's in de avonduren. De uren tussen 23:00 en 07:00 blijven non-stop. De presentaties van de dagprogramma's zullen sober en zakelijk zijn, dus geen spelletjes, telefoontjes etc. Het motto van Pinguin Radio is No Bullshit, Great Music. De mening en inbreng van de luisteraar is echter wel van belang. Zij zullen worden gevraagd (nieuwe) nummers aan te dragen en de redactie te tippen over nieuwe trends, bands en relevante gebeurtenissen. Een deel van de avondprogrammering zal zeer herkenbaar zijn voor Kink-luisteraars."