Home Landelijke radio Jantien van Tol: “Wave Radio is geen nieuwe Kink FM”

Jantien van Tol: “Wave Radio is geen nieuwe Kink FM”

Programmaleider Jantien van Tol van Radio Veronica spreekt tegen dat het nieuwe online radiostation Wave Radio het nieuwe Kink FM is. Radio Veronica lanceerde vrijdagavond om 20:00 uur het nieuwe online radiostation. Op Wave Radio is non-stop de nieuwste pop- rock- en alternatieve muziek te horen.

“Wave Radio staat voor de muziek van de toekomst. Bands die je de komende jaren gaat tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands hoor je nu al op het online station”, aldus Erik de Zwart, zenderbaas van Radio Veronica. “Wave Radio is een platform voor nieuw en aanstormend pop- en rocktalent uit binnen- en buitenland.”

Na de bekendmaking van het nieuwe online radiostation werden al snel de vergelijkingen gemaakt met Kink FM, het station dat op 1 oktober 2011 ophield te bestaan. Volgens Jantien van Tol, voormalig stationmanager bij Kink FM, gaat die vergelijking niet op. “Wave Radio = Wave Radio. We zijn geen Kink FM. En ook niet hetzelfde als Pinguin”, twittert ze. 3voor12 Radio beweert echter dat, als het aan Van Tol had gelegen, Wave Radio gewoon Kink FM had geheten. “Dat was merkentechnisch echter een probleem”, schrijft 3voor12.