Home Landelijke radio Kink FM stopt op 1 oktober

Kink FM stopt op 1 oktober

Kink FM stopt op 1 oktober met uitzenden. De Vereniging Veronica heeft besloten de geldkraan voor Kink FM dicht te draaien. Het station kreeg eerder al te horen dat er niet geboden zou worden op een etherfrequentie.

Stationmanager Jantien van Tol laat in een eerste reactie weten: "Kink FM is het mooiste radiostation, dat bijna 16 jaar bestaat. Het is een mooi station, omdat we altijd het lef hadden tegen de stroming in te roeien. We kozen voor goede muziek in plaats van de hits. Vandaag hebben we te horen gekregen dat ons station per 1 oktober stopt. Er is geen plaats meer voor Kink FM binnen Veronica. Maar wat ooit Veronica was, dat is niet meer het Veronica van nu. Wat in decennia passievol en zorgvuldig is opgebouwd is in een schamel 10 jaar verdwenen."

In mei werd al bekend dat eigenaar V-Ventures niet op een FM frequentie ging bieden vanwege het te hoge licentiebedrag. Zonder FM frequentie ziet V-Ventures geen mogelijkheden om Kink FM winstgevend te exploiteren. Guido van Nispen, directeur van V-Ventures: "Het is een erg moeilijk, maar onvermijdelijk besluit geweest. Onder leiding van Stationmanager Jantien van Tol is een prachtig, innoverend station neergezet waar de medewerkers en luisteraars trots op kunnen zijn. De recente rebranding naar 'Kink: Messenger of Music; zorgde voor een historische stijging van het Kink marktaandeel."

Historie
Kink FM is opgericht door Rob Stenders en Jan Hoogesteijn en begon op 1 oktober 1995 met uitzenden op het oude kabelkanaal van RTL Rock Radio. De zender viel toen nog onder de Holland Media Groep, tegenwoordig RTL Nederland. Op 2 december 1996 werd het radiostation verkocht aan de Vereniging Veronica. Sindsdien heeft Kink FM regelmatig moeten vechten voor het voortbestaan.

Een van de dieptepunten was het missen van een FM-frequentie in 2003. Veronica trok zoch op het allerlaatste moment terug uit de verdeling van de frequenties. Een andere klap was het plotselinge overlijden van Arjen Grolleman in januari 2010. Samen met Jantien van Tol leidde hij sinds 2006 Kink FM.

Tot 1 oktober zal Kink FM blijven uitzenden, op die dag bestaat Kink FM precies 16 jaar.