Home Landelijke radio “Echt iedereen bedankt voor geweldige radio, geweldige muziek en prachtige radio. Dit...

“Echt iedereen bedankt voor geweldige radio, geweldige muziek en prachtige radio. Dit was Kink”


"Laten we afspreken dat we terugdenken aan het plezier dat we hebben beleefd aan Kink FM en het plezier dat we hebben beleefd aan de mooie programma's. Echt iedereen bedankt voor geweldige radio, geweldige muziek en prachtige radio. Dit was Kink." Zo sloot stationmanager Jantien van Tol van Kink FM haar radiostation afgelopen nacht af. Rond 0:20 uur op vrijdagnacht werd de laatste plaat gedraaid op het radiostation, Pearl Jam met Black.

Duidelijk geëmotioneerd kondigde Van Tol de plaat aan. Ze stond ook nog uitgebreid stil bij de vorig jaar overleden Arjan Grolleman. Overigens was voor kabelluisteraars de uitzending niet meer te volgen na middernacht, omdat het radiostation toen al van de kabel werd gehaald.

De laatste momenten van Kink FM werden door Rob Stenders ook uitgezonden op 3FM. "Ik heb meer met Kink FM dan mensen denken", zo legde de dj uit. "Het klinkt een beetje banaal, maar ik heb het station opgericht. Ik ben vertrokken omdat een Amerikaanse organisatie kwam vertellen wat wij wel en niet mochten draaien. Ik heb nogal een kort lontje en ben opgestapt. Na een paar maanden is die organisatie vertrokken en heeft Kink nog fantastische jaren gehad. Ik leef enorm met ze mee en als eerbetoon wil ik de laatste minuten live uitzenden."

In mei werd al bekend dat eigenaar V-Ventures niet op een FM frequentie ging bieden vanwege het te hoge licentiebedrag. Zonder FM frequentie ziet V-Ventures geen mogelijkheden om Kink FM winstgevend te exploiteren.