Home Landelijke radio Jury Zilveren Reissmicrofoon walgt van Serious Request

Jury Zilveren Reissmicrofoon walgt van Serious Request


De jury van de Zilveren Reissmicrofoon walgt van 3FM Serious Request. Dat zegt één van de juryleden, Roeland van Zeijst, in Broadcast Magazine. Van Zeijst zat dit jaar zelf in de jury van de radioprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door een vakjury. Daarin zaten dit jaar ook Henk van Gelder (freelance), Hans Beerekamp en Mirjam Keunen (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Maartje van Hoek (Het Parool), Sjak Jansen (freelance), Walter van der Kooi (Groene Amsterdammer) en Willem Pekelder (Trouw).

“Ik pleitte voor Arjan Grolleman van Kink FM”, zegt radioman Van Zeijst. “Maar zelfs omkoperij kon de anderen niet vermurwen, aangezien ze niet wisten wie dat was. Alleen 3FM Serious Request was alom bekend, dankzij de tv-uitzendingen. Maar dat stuitte tot mijn verbazing op breed gedragen walging.”

Volgens Van Zeijst wordt de jury vaak afgeschilderd als zure oudemannenclub, maar was hij verrast door het open karakter.

NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg krijgt de prijs 27 mei. “Een erudiet vakman, ook los van zijn geschrapte programma”, vindt Van Zeijst.