Home Landelijke radio Frank van der Lende: “Ik moest leren meer mezelf te zijn”

Frank van der Lende: “Ik moest leren meer mezelf te zijn”

In de bijna anderhalf jaar dat Frank van der Lende nu de middagshow op 3FM presenteert, is hij naar eigen zeggen ‘vier jaar ouder geworden’. Volgens Van der Lende heeft dat met verantwoordelijkheid te maken, zo vertelt hij in de VIVA. “Ik acteer op het hoogste podium en wil elke dag mijn beste show maken. Dat gaat steeds beter.”

“In het begin was het nog wel zoeken. Naar de toon, naar de onderwerpen. Ik moest leren om meer mezelf te zijn. Ik vond bijvoorbeeld dat ik moest oppassen met vloekwoordjes als ‘fuck’ en ‘kut’. Maar na een tijdje dacht ik: hou op, zo vaak vloek je niet en wat geeft het als er een keertje een ‘fuck’ uitfloept?”.

Van der Lende schoof in juni vorig jaar door van de nachtprogrammering naar primetime. Gisteren werd op de perspresentatie van 3FM bekend dat Van der Lende zijn middagshow behoudt. “Er zit meer uitdaging in wat ik nu doe”, zegt de 3FM-dj over de overstap van de nacht- naar de dagprogrammering.

“Het enige wat ik écht mis, is de band met de luisteraars die je in de nacht hebt. Het is een beetje wij tegen de rest van de wereld: de suffe mensen die overdag werken. Nu zit ik er gewoon braaf tussen vier en zes in de middag en is het een kunst om die intimiteit te creëren. Maar ik word wel weer dat maatje hoor, het duurt alleen wat langer.”

Genderneutraliteit
Van der Lende presenteerde begin augustus de ‘Androgyn Top 10’ op 3FM. In de VIVA zegt hij daarover: “Ik zie veel in de stad en voor mij is veel normaal. Maar als je niet uit de Randstad komt, zou je kunnen denken: wat doen die homo’s en lesbo’s toch allemaal gek en overdreven op die boten. Als zij dan op 3FM een echt verhaal horen, hoop ik dat ze beseffen dat het geen aandachttrekkerij is. Dat Rens zich gewoon zo voelt.”

Het interview met Frank van der Lende in de VIVA is via Blende te lezen (betaald).

Foto: Michel Schnater | BNN