Home Landelijke radio John de Mol geeft de strijd om TMG niet op

John de Mol geeft de strijd om TMG niet op

John de Mol en z’n bedrijf Talpa leggen zich niet neer bij de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door het Belgische Mediahuis. Hij heeft z’n bod op het mediabedrijf verhoogd, tot bijna 300 miljoen euro.

Gisteren kwam naar buiten dat er een overname akkoord was. De commissarissen van TMG steunden het overnamebod van 278 miljoen van Mediahuis. Samen met grootaandeelhouder Van Puijenbroek hebben de Belgen bijna 60 procent van de aandelen in handen.

De commissarissen hebben gisteren de Raad van Bestuur op non-actief gezet, omdat zij nog wel met Talpa wilden praten. Ze zouden zich “onvoldoende constructief en niet realistisch” opstellen, waardoor de onderhandelingen met Mediahuis dreigden te mislukken. “Onverantwoord en niet aanvaardbaar”, aldus de commissarissen.

John de Mol wil nu dat er alsnog overnamegesprekken komen.

TMG is eigenaar van dagblad de Telegraaf, maar ook van Classic FM en mede-eigenaar van Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10 Gold. Het bedrijf heeft ook verschillende regionale kranten en websites als GeenStijl en Jaap.nl onder zich.