Home Landelijke radio Vlamingen nemen Telegraaf Media Groep over

Vlamingen nemen Telegraaf Media Groep over

De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis heeft een deal met de Telegraaf Media Groep (TMG) over een overname. Dat melden Belgische media en de Telegraaf. Er wordt zes euro per aandeel betaald. Daarmee is TMG 278 miljoen euro waard. Ook Talpa van John de Mol wilde het mediabedrijf overnemen, maar vist achter het net.

Ceo Gert Ysebaert van Mediahuis: “De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de vorming van een succesvol, stabiel en leidend multimediabedrijf met een focus op Nederland en België. Samen met TMG hebben we de mogelijkheid om de winnaar te zijn in een sterk veranderend medialandschap. (…) Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van TMG gegarandeerd is in de combinatie met Mediahuis en wij verwelkomen alle medewerkers van TMG in onze groep.”

Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Media en de Limburgse regionale kranten. In België hebben ze ook grote kranten zoals Het Nieuwsblad, en De Standaard en hebben ze de rechten van wielerkoersen, zoals de Ronde van Vlaanderen.

TMG is ook eigenaar van Classic FM en mede-eigenaar van Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10 Gold. Het bedrijf heeft ook verschillende regionale kranten en websites als GeenStijl en Jaap.nl onder zich.