John de Mol heeft in een persoonlijke videoboodschap Gerard Ekdom gefeliciteerd met zijn 30-jarig jubileum als radiomaker. De Mol, baas van Radio 10 en de drie andere Talpa-radiozenders, noemde Gerard ‘de vlaggendrager van Radio 10’.

“Beste Gerard, dertig jaar bij de radio”, begon De Mol zijn woordje. “Dan moet je ongeveer op je zesde begonnen zijn en dat is best jong. Nu zit je bij Radio 10 en ik weet nog heel goed dat ik de telefoon pakte om je te vragen. Je zei trouwens wel heel makkelijk ja. We zijn blij met jou als vlaggendrager van Radio 10. Op naar de volgende dertig jaar.”

Onrustig

Collega-radio-dj’s, zoals Jeroen van Inkel, feliciteerden Gerard eveneens met zijn radiojubileum. “Ik ben behoorlijk verrast en ik heb een brok in mijn keel”, reageerde Gerard na afloop. De radiomaker noemde onlangs de radiowereld ‘onrustiger dan ooit’.

Gerard is sinds 2018 te horen op Radio 10. Daarvoor presenteerde hij enkele jaren de ochtendshow op NPO Radio 2 en voor 2015 maakte hij diverse programma’s op NPO 3FM.

De video met John de Mol:

Foto: Radio 10 | Jesaja Hizkia