Home Landelijke radio Johan Vlemmix te voet naar Rome voor Radio 538

Johan Vlemmix te voet naar Rome voor Radio 538

Op zaterdag 10 augustus vertrekt Johan Vlemmix vanaf het studiopand van Radio 538 voor een voetreis naar Rome. Dit doet hij naar aanleiding van de weddenschap die hij heeft verloren van dj Rick van Velthuysen.

De reis wordt gesponsord door diverse instanties en deze opbrengsten gaan naar Warchild. In een uitzending van Rick van Velthuysen heeft Johan gezworen dat hij naar Rome zou lopen als hij geen zetel zou krijgen met z’n Partij van de Toekomst bij de verkiezingen op 15 mei. Omdat hij geen zetel heeft behaald, gaat hij zijn weddenschap uitvoeren.

Het idee komt voort uit de diverse loterijen die Johan als kind had georganiseerd. Daarmee konden mensen reizen naar Rome winnen. De winnaars ontvingen echter alleen een tas met eten en een boekje met uitleg over hoe ze erheen konden lopen.

Op zaterdag 10 augustus luidt omstreeks 18:45 uur het startschot voor het studiopand van Radio 538. De voetreis naar Rome neemt zo’n drie maanden in beslag en honderden mensen hebben zich al aangemeld om mee te lopen.