Het dagelijkse programma dat Johan Derksen krijgt gaat hij maken voor Radio Veronica. Het programma ‘Muziek voor Volwassenen’ zal op maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen zijn. Nu is daar nog ‘Jordi@Night’ te horen.

Volgens stationmanager Rob Stenders vroeg Derksen of hij een programma kon krijgen. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken… Dat gaat voor de muziekliefhebber een lekker tripje worden.”

Johan Derksen: “Het wordt geen nostalgisch programma, maar er komt dagelijks mooie muziek uit die je nooit op de radio hoort. Het wordt een mix van blues, Americana, soul, country, gospel en rock. Ik pretendeer geen discjockey te zijn, maar draai slechts plaatjes zonder door de nummers heen te praten. Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, want ‘Muziek voor Volwassenen’ draait alleen om de muziek. Echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep.”

Regionale omroepen

De vaste tafelgast van het tv-programma Vandaag Inside maakte jarenlang ‘Muziek voor volwassenen’ voor verschillende regionale omroepen, zoals Radio Rijnmond en Radio West. Daar moest hij mee stoppen. Reden is de uitspraken die hij deed in het SBS6-programma Vandaag Inside’. Daarin zei hij dat dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw heeft misbruikt door haar te penetreren met een kaars. Een dag later zwakte hij deze uitspraken af. Overigens is het programma ook nog RTV Drenthe te horen.

Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht