Home Landelijke radio Jeroen Kijk in de Vegte: “Ik had geen klik met 538”

Jeroen Kijk in de Vegte: “Ik had geen klik met 538”

Jeroen Kijk in de Vegte had met Ruud de Wild mee gekund naar Radio 538. Maar dat heeft hij niet gedaan omdat hij dit radiostation niet zag zitten. Dat zegt hij in een interview met de website FOK.nl. “Ruud en ik hebben heel lang gefilosofeerd over allerlei varianten. Zenders, combinaties, uitzendtijden, etc. Uiteindelijk voelde Ruud zich het lekkerst bij 538. Alleen had ik niet zo’n klik met die zender.”

Jeroen wilde daarnaast ook liever wat anders doen. “Ruud en ik hebben bijna 5 jaar ruuddewild.nl gemaakt voor BNN. Dat was te gek, maar ik was een beetje bang dat als ik het nog eens 5 jaar zou gaan doen, dat het dan een sleur zou worden. Dat ik op de automatische piloot zou gaan vliegen. We hebben een waanzinnige tijd gehad, de meest idiote dingen meegemaakt, maar ik wilde verder.”

Jeroen Kijk in de Vegte is blij dat Ruud goed op zijn plek is gekomen. “Ik hoor Ruud niet dagelijks, maar dat wat ik heb meegekregen klinkt goed. Ik vind het knap dat hij al zo snel zijn echte ‘Ruud-stijl’ gevonden heeft”, zo zegt hij.

In het interview vertelt Jeroen ook meer over zijn overstap van Veronica FM naar 3FM. In mijn laatste dagen bij Veronica FM was Robert er al een hele tijd niet meer bij. Die was op een soort ‘sabbatical’. “Ik deed het programma met Jan Paparazzi en Edwin Ouwehand. Dat ging super en het scoorde goed. Maar de toekomst was onzeker. Qua programma en zender. En toen belde Ruud. Hij was net bij BNN radio gaan doen en of ik samen met hem de uren tussen 4 en 6 wilde gaan vullen. We hadden een paar keer gegeten en gebeld en zaten enorm op 1 lijn qua humor en wat we zelf leuk zouden vinden op de radio. Ook vond ik BNN een stoere club en voila: De keus was gemaakt: in januari 2000 trad ik in dienst bij De Kleinste Familie Van Nederland.”