Home Landelijke radio Zomerse 50 dit jaar op 125 lokale omroepen

Zomerse 50 dit jaar op 125 lokale omroepen

Op meer dan honderd lokale radiostations in Nederland en Vlaanderen zal deze zomer de ‘Zomerse 50’ te horen zijn. De hitlijst met de vijftig populairste zomerhits allertijden wordt samengesteld via het internet. Luisteraars kunnen op de site zomerse50.nl hun vijf favoriete zomerliedjes doorgeven. Uit die opgegeven liedjes komen uiteindelijk de vijftig populairste naar voren.

Nadat vorig jaar ‘The Underdog Project’ de hitlijst aanvoerde met ‘Summerjam 2003’ is het nog de vraag wie er in 2004 bovenaan de lijst zal komen te staan. Wel blijkt nu al dat zomerdeuntjes als ‘Macarena’, ‘Ketchup Song’ en ‘Lambada’ het erg goed doen dit jaar.

Het zal de vierde keer worden dat de hitlijst wordt uitgezonden en er doen dit jaar 125 lokale radiostations mee. Tot nu toe zijn er al 3300 stemmen uitgebracht.

Het initiatief voor de ‘Zomerse 50’ komt van een student uit Enschede. De 23-jarige Martijn de Lange is werkzaam bij drie verschillende lokale radiozenders. In 2001 kwam hij op het idee om een samenwerking tussen die stations op te zetten. Deze eerste gedachte is uitgegroeid tot een samenwerking tussen meer dan 100 radiozenders verspreid over Nederland en Vlaanderen. [Novum