Home Landelijke radio NPO Radio 2 Jeroen Kijk in de Vegte blijft zondagprogramma presenteren

Jeroen Kijk in de Vegte blijft zondagprogramma presenteren

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte behoudt zijn programma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ op NPO Radio 2 als hij vanaf volgende maand de ochtendshow gaat doen op de publieke zender. Ook blijft hij actief als voice-over voor RTL Boulevard, zo laat Jeroen aan deze site weten. Daarmee is hij straks zes dagen per week op Radio 2 te horen.

Jeroen neemt samen met Jan-Willem Roodbeen vanaf volgende week de ochtendshow op Radio 2 over van Gerard Ekdom, die naar Radio 10 vertrekt. Eerder zei Jeroen nog niet meer op een dagelijks radioprogramma te azen, maar daar komt hij inmiddels op terug.

Opfrissen

“Het was niet zo dat ik werkloos thuis zat en per se aan de bak moest. Maar ik wilde mezelf ook wel weer een duw geven. Noem het opfrissen”, aldus Jeroen in het AD. “Logistiek kan het nu ook veel beter. Ik heb zeven jaar in Antwerpen gewoond. Dan is vijf dagen op en neer naar Hilversum wel een dingetje. Ik woon nu weer in Nederland, op de Veluwe. Een halfuurtje.”

Volgens Jeroen hebben hij en Jan-Willem grote schoenen om te vullen, nu de twee de ochtendshow van Gerard Ekdom overnemen. “Gerard is waanzinnig populair, heeft een enorm grote en trouwe fanbase. Ongetwijfeld zullen er luisteraars met hem meegaan, maar het is onze taak om te zorgen dat er ook een deel blijft. Jan-Willem en ik gaan het op onze eigen manier doen”, aldus Jeroen.

Foto: Wessel de Groot | KRO-NCRV