Home Landelijke radio NPO Radio 2 Roodbeen en Kijk in de Vegte opvolgers Gerard Ekdom

Roodbeen en Kijk in de Vegte opvolgers Gerard Ekdom

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte gaan de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2 presenteren, zo meldt de zender vanochtend. Het duo volgt Gerard Ekdom op, die naar Radio 10 vertrekt. Het duo zal 2 juli gaan starten met het programma ‘Jan-Willem Start Op’. Gerard is eind deze maand voor het laatst te horen op de publieke zender.

Het duo verving eerder Gerard toen hij op vakantie was. Jan-Willem zei vanmorgen in de Radio 2-ochtendshow: “In die twee weken zijn we verliefd geworden op jouw huis en we zijn blij om vanaf 2 juli dit plekje te mogen vullen.”

Jan-Willem maakt met zijn transfer naar de ochtend de overstap van omroep AVROTROS naar BNNVARA. Ook Jeroen Kijk in de Vegte wisselt: van KRO-NCRV naar BNNVARA.

Jeroen Kijk in de Vegte

De ochtend is geen onbekende plek voor Jeroen. In de jaren 90 was hij te horen op Veronica FM in het programma ‘Jensen in de Ochtend’. Na een tijdje in de middag op 3FM gezeten te hebben stapt hij in 2005 over naar Yorin FM om side-kick te worden bij ‘Stenders Vroeg op’. In 2005 kreeg hij zijn eigen ochtendshow op Caz!: ‘Môgge Jeroen’. Na het stoppen van de zender maakte hij vanaf 2008 twee jaar samen met Ruud de Wild de ochtendshow op Q-music. Na het vertrek van Ruud was hij nog twee jaar samen met Kristel van Eijk en Jasper de Vries in de ochtend te horen.

Jeroen zei vorig jaar nog in de podcast van Michiel Veenstra niet op een dagelijks programma te azen. “Waarom zou ik vijf dagen per week radiomaken? Om te bewijzen dat ik het kan?”, aldus Jeroen. Vanmorgen zei Jeroen op Radio 2 dat het vervangen van Gerard de doorslag gaf om dit nu wel te doen.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2

Vorig artikelLuistercijfers april-mei: Radio 2 loopt uit op 538
Volgend artikelPaul Rabbering neemt latenightshow op Radio 2 over