Home Landelijke radio NPO Radio 2 Jeroen Kijk in de Vegte aast niet op dagelijks radioprogramma

Jeroen Kijk in de Vegte aast niet op dagelijks radioprogramma

Jeroen Kijk in de Vegte voelt voor zichzelf geen noodzaak om weer dagelijks een radioprogramma te gaan maken. Dat zegt de NPO Radio 2-dj in de podcast van Michiel Veenstra. “Waarom zou ik vijf dagen per week radiomaken? Om te bewijzen dat ik het kan?”, aldus Kijk in de Vegte, die ook wijst op andere praktische zaken zoals zijn werk als voice-over voor RTL.

Kijk in de Vegte presenteert iedere zondagmiddag het programma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ op Radio 2. Eerder was hij dagelijks te horen in onder meer de ochtend op Qmusic en de middag op 3FM. “De algemeen geldende perceptie is dat je past echt meetelt en echt vet goed bent als je vijf dagen per week op de radio bent”, zegt Kijk in de Vegte. “Ik probeer voor mezelf te bedenken: is dat zo? Dat vind ik niet.”

Invaller op Radio 2

Bij Radio 2 is Kijk in de Vegte tegenwoordig een van de vaste invallers van de programma’s van Gijs Staverman, Stefan Stasse en Gerard Ekdom. “Soms ben ik zeven dagen per week op de radio. Ik vind het heerlijk om drie weken de ochtendshow te doen. Dat vind ik dan heel leuk, maar na drie weken ben ik ook wel weer blij dat het klaar is.”

De Radio 2-dj vervolgt: “Ik heb een heel leuk buffet van allerlei werk, waaronder mijn werk voor Radio 2 en allerlei andere dingen radiomatig. Maar ook voice-over werk, voor bijvoorbeeld RTL Boulevard. Als ik vijf dagen per week radio ga doen, loop ik er tegenaan dat het werk voor RTL misschien niet meer kan.”

Kijk in de Vegte aast niet op een radioprogramma op dagelijkse basis, maar uitsluiten dat hij weer vijf dagen per week op de radio te horen is doet hij ook niet. “Misschien dat het wel weer komt, dat weet ik niet.”

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2