Jan-Willem Roodbeen heeft getwijfeld of hij door wilde gaan met de ochtendshow op NPO Radio 2. De dj kampte met slaapproblemen, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik werd al rond twee uur klaarwakker met de gedachte:’Waarom? Mijn wekker gaat om vier uur, is dat niet vroeg genoeg?’ Ik heb zelfs tegen Jeroen gezegd dat ik hier wel een oplossing voor zou moeten vinden, want dat ik niet wist of ik anders het contract zou verlengen.”

Het ochtendprogramma leed volgens Jan-Willem niet onder de slaapproblemen. “De show ging nog prima, maar de rest van de dag was ik niks waard. Bij toeval heb ik ontdekt dat het te maken had met mijn suikerspiegel. Sinds ik toegevoegde suikers laat staan, zoals boterhammen met hagelslag en toetjes, gaat het veel beter.”

Geen alcohol

Sidekick Jeroen Kijk in de Vegte slaapt beter, door geen alcohol meer te drinken. “Er is een wereld voor me opengegaan: ik word uitgerust wakker. ’s Middags doe ik een powernap en dan ga ik s avonds om half tien naar bed. Want ik wil graag nog met mijn vriend wat tv kijken. Superburgerlijk, maar heerlijk.”

Toch zien beide jocks vooral de mooie kanten van het maken van een ochtendshow, vertellen ze in de krant. Jan-Willem: “Het vooruitzicht dat je Nederland mag opstarten is heel bijzonder. Dat je voor een belangrijk deel de toon mag zetten voor de dag van 700.000 mensen, twaalf keer de Johan Cruijff ArenA.”

Jan-Willem en Jeroen verlengden onlangs hun contract voor de ochtendshow op Radio 2 met drie jaar.

Foto: Annemieke van der Togt | BNNVARA