Home Landelijke radio Jan-Willem Roodbeen: “Ik leek in 2015 op weg naar de ochtend”

Jan-Willem Roodbeen: “Ik leek in 2015 op weg naar de ochtend”

Voor Jan-Willem Roodbeen is een droom uitgekomen nu hij de ochtendshow op NPO Radio 2 mag presenteren. Hoe anders was de situatie bijna drie jaar geleden, toen hij van de middag naar de late avond moest verhuizen. “Ik deed het middagprogramma en leek op weg naar de ochtend. De luisteraars waren enthousiast, het ging goed. Maar toen ging ik opeens naar de avond. Dat was even slikken”, vertelt Jan-Willem in De Gelderlander.

De ochtend-dj vervolgt: “Maar toen heb ik er over nagedacht en gezegd: dit vak is gewoon het leukste dat er is. En toen ben ik gaan bouwen. En uiteindelijk was dat een ‘blessing in disguise’ omdat dat avondprogramma zo goed ging, dat ik nu deze kans krijg.”

Luisteraars krijgen

Jan-Willem Roodbeen is sinds deze zomer samen met Jeroen Kijk in de Vegte te horen in de ochtend op Radio 2, op het prestigieuze tijdslot 06:00 tot 09:00 uur. Daardoor staat de Radio 2-dj weer ineens veel meer in de belangstelling dan voorheen. “Vroeger wist iedereen hoe Frits Spits klonk, maar niemand wist hoe hij eruit zag. Dat is nu anders. Je hebt veel directer contact met je publiek.”

De nieuwe show zorgt er voor dat Jan-Willem weer veel interviewverzoeken krijgt. “Ik werk nu mee aan het interview omdat ik graag wil dat we veel luisteraars krijgen. Dat is gewoon belangrijk in radioland. Maar als je me zonder aanleiding had gebeld, had ik nee gezegd. Ik hoef geen bekend figuur te zijn.”

Voorrecht

Jan-Willem noemt het mogen presenteren van het ochtendprogramma op Radio 2 ‘een voorrecht’. “De ochtendshow is de eredivisie van de radio. Iedere dj wil dit. Daarom wil ik ook elke ochtend knallen en daarvan genieten.”

Foto: Annemieke van der Togt | BNNVARA