Home Landelijke radio Rob Stenders vanaf januari iedere werkdag op Radio 2

Rob Stenders vanaf januari iedere werkdag op Radio 2

Rob Stenders is vanaf januari iedere werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen op Radio 2. De dj neemt het tijdslot over van Jan-Willem Roodbeen, die naar de avond verhuist. 'Stenders De Schrik Van Alle Zenders', gaat het nieuwe programma van Stenders heten. De dj stopt eind december met zijn zaterdagmiddagprogramma.

Roodshow naar 22:00 – 00:00 uur
Jan-Willem Roodbeen verhuist vanaf januari naar het tijdslot 22:00 – 00:00 uur, waar hij iedere maandag tot en met donderdag een programma gaat maken. "De ‘Roodshow Late Night’ blijft een vertrouwd geluid, maar is geen avond hetzelfde!", aldus Roodbeen. Henk van Steeg verhuist naar het weekend; daar is hij op zondag te horen.

"Ik ga het proberen net iets anders te doen. De muziek in 'Stenders de schrik van alle zenders' (wees niet bang, is maar een werktitel) discrimineert niet op leeftijd, genre of angst voor het verliezen van luisteraars. Veel briljante ouwe meuk door alle decennia heen gaat de Radio 2-bak op, maar ik ga natuurlijk ook weer mijn best doen onze luisteraars heel veel nieuwe muziek door de strot te duwen", aldus Stenders.

Zendermanager Jurre Bosman: "Met Rob Stenders in de middag op NPO Radio 2 krijgt deze radioman pur sang weer de plek op de Nederlandse radio die hij verdient. De ‘Roodshow’ is één van de best gewaardeerde programma’s van NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen en zijn team gaan met de Late Night versie van de huidige middagshow onze avondprogrammering nog meer uitstraling geven."
Foto: Hans Peter van Velthoven