Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hebben voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA om de ochtendshow op NPO Radio 2 te blijven maken. ‘Jan-Willem Start Op’ begon twee jaar geleden en zal in ieder geval tot eind 2023 te horen zijn. “U bent nog niet van ons af”, aldus Jeroen Kijk in de Vegte.

Jan-Willem Roodbeen: “De afgelopen twee jaar zijn echt omgevlogen. Op naar nog meer mooie radio in de vroege uren. Ik heb er zin in.” Jeroen daarop: “Dat we elke ochtend voor zo ontzettend veel mensen een vaste waarde zijn geworden, is iets waar ik heel trots op ben. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat BNNVARA in ons uitspreekt met deze nieuwe afspraak voor de komende drie jaar.”

Inmiddels is het programma de best beluisterde ochtendshow op de Nederlandse radio. Daarmee heeft NPO Radio 2 de voormalig nummer 1, Radio 538, van de troon gestoten.

“Als het team van Jan-Willem Start Op één ding heeft bewezen, is dat het niet gaat om spierballentaal maar dat een succesvol programma draait om passie, teamwork, engagement en vakmanschap”, zegt Arjan Penders, eindredacteur radio bij BNNVARA. “Juist daarom blijven Jan-Willem en Jeroen sowieso tot eind 2023 bij BNNVARA. En blijven ze ongetwijfeld minstens net zo succesvol als ze nu zijn.”

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2