Sylvana Simons hekelt een reclameposter van Radio 538, waarin de zender reclame maakt voor de actie ‘Hierrr met je rekening’. “‘Date betaald, maar niet gescoord? Wij vergoeden de rekening’, stond daar. We moeten het dus normaal vinden dat als je voor het eten betaalt, je seks terug hoort te krijgen”, zegt Sylvana in Het Parool.

Sylvana: “Heeft dat misschien iets te maken met het enorme aantal vrouwen dat seksueel geïntimideerd of verkracht wordt? Dat is geen makkelijk of simpel verhaal, maar wel het verhaal dat nu gemist wordt.”

Vaker klachten

Het is niet voor het eerst dat reclameposters van Radio 538 onder vuur komen te liggen. De Reclame Code Commissie (RCC) noemde in 2016 een reclameposter van de zender waarop een vrouw wijdbeens op de bank zit ‘duidelijk seksistisch’.

Twee jaar eerder zorgde een poster met daarop twee vrouwen, likkend aan een hotdog, ook voor de nodige ophef. De poster zou associaties oproepen met orale seks. De RCC verklaarde de klacht van destijds gegrond.

En in 2017 werd er opnieuw geklaagd bij de Reclame Code Commissie: een poster met de tekst ‘Wietoogst mislukt? Hierrr met je rekening’ viel niet bij iedereen in goede aarde.

Foto: Still KRO-NCRV