Home Landelijke radio Ivo van Breukelen: Stoelendans houdt radioland fris

Ivo van Breukelen: Stoelendans houdt radioland fris

Ivo van Breukelen

De huidige stoelendans in radioland is volgens Van Breukelen goed om de boel ’een beetje fris’ te houden. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. “Het waren een paar rumoerige weken, maar het is niet zo dat dit voor het eerst gebeurt. Soms worden mensen ontslagen of gaan ze voor een nieuwe uitdaging. We hebben een breed radiolandschap in Nederland, maar tegelijkertijd is er een beperkt aantal plekken waar je terechtkomt.”

Ivo begint vandaag met de ‘Top 40’ op Radio 538, het programma dat hij heeft overgenomen van Jeroen Nieuwenhuize. “Het enige wat ik nodig heb voorafgaand aan een radioshow, is een goede bak koffie. Daarna is het een kwestie van koptelefoon inpluggen en gáán. Ik heb er vooral heel veel zin in, en ben dankbaar dat ik dit legendarische radioprogramma mag overnemen.”

‘Stoere zender’

Ivo in de krant: “538 vond ik vroeger altijd al hét station. Waarom kan ik niet helemaal duiden, ik denk vooral de toon van de dj’s. Het was een stoere zender voor jongeren, daar wilde je bij horen. Dat was ook altijd mijn doel. Ik heb wel eens bandjes ingestuurd toen ik jaar of elf was. En dan was ik verbolgen als ik een brief terugkreeg dat ik te jong was en niet aangenomen.”

Vorige week maakte Jeroen Nieuwenhuize na 20 jaar zijn laatste uitzending op Radio 538. Bij die uitzending waren veel bekende radiomakers als Erik de Zwart en Lex Harding aanwezig. “Ik heb denk ik wel het vertrouwen van die jongens”, aldus Ivo.

Foto: William Rutten