Ischa den Blanken en 3FM-dj Joost Schulte hebben de NTR Podcastprijs 2020 gewonnen. Dat is de aanmoedigingsprijs voor aankomende podcast- en radiomakers. Ischa won de eerste prijs, Joost de tweede. De twee prijswinnaars lieten acht andere genomineerden uit zowel Nederland en België achter zich.

Ischa maakte samen met Bastiaan Benjamin en producer Max Ligtenberg de podcast ‘Danny | Jenny’. In deze podcast ontmoeten een jongen en een meisje elkaar tijdens een nachtje stappen. Joost maakte ‘Het GeschiedLied’, waarin door middel van muziek historische verhalen worden verteld. De 3FM-dj zoomt steeds in op één liedje dat over een historische gebeurtenis gaat.

52 inzendingen

De NTR wil met de Podcastprijs, naast ‘het vieren van het medium podcast’, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

In totaal werden er 52 inzendingen gedaan voor de podcastwedstrijd. De juryvoorzitter was Wim Eikelboom, die binnen NPO Radio 1 eindverantwoordelijk is voor podcasts. “Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen onderzoeksjournalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit”, aldus de jury.

Alle inzendingen voor de podcastprijs zijn via deze link terug te luisteren.

Foto: NTR