Naast Radio 538 en SLAM! zal ook NPO 3FM deze week live radio maken van het Amsterdam Dance Event (ADE). De locatie-uitzendingen beperken zich wel tot twee avonden. 3FM doet namelijk op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19:00 uur verslag van ADE.

Op vrijdagavond komen de ‘AvondVrijdagShow’ met Olivier Bakker en Jamie Reuter en ‘3voor12 Radio’ met Eva Koreman vanuit Amsterdam. Daarnaast is er tussen 1:00 en 2:00 uur een ‘Drum & Bass Special’ te horen, gepresenteerd door Andres Odijk. Op zaterdagavond avond maken Vera Siemons en Justin Verkijk hun programma’s vanaf het dance-evenement. De locatiestudio bevindt zich in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.

Uiteraard komen er tijdens de uitzendingen dj’s optreden. Onder meer Darude, Jungly by Night, OGUZ, Gigola, Coloray, Christiaan MacDonald, Indira Paganotto en Jeans komen langs. Daarmee focust 3FM zich duidelijk op een ander deel van de dance-acts dan 538 en SLAM!.

Podcast

Naast de live-uitzendingen presenteert 3FM tijdens ADE een nieuwe podcast genaamd ‘Als Muren Konden Praten’. De serie komt echter pas de maandag na ADE online, waarom is niet helemaal duidelijk.

“In deze zesdelige podcastserie van de NTR gaat Justin terug naar de meest legendarische clubs van Nederland. De plekken waar dj-carrières begonnen, sluitingstijden werden verruimd en hele nieuwe muziekgenres werden ontdekt. Maar vooral de plek waar de bezoeker zijn zorgen bij de deur kon achterlaten en in ieder geval voor die nacht volledig zichzelf kon zijn. Justin gaat van de Roxy naar Parkzicht en van de Exposure naar Trouw. In gesprek met DJ’s, eigenaren en vooral de bezoeker”, aldus de NPO.

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM