Home Landelijke radio Hey DJ Summercamp: de laatste vier

Hey DJ Summercamp: de laatste vier

Het project ‘Hey DJ’ van BNN loopt maandag ten einde. Begonnen met 150 demo’s en via een selectiedag, een stemprocedure en een paar uur nachtradio zijn we nu aangekomen bij een summercamp. Een summercamp waar we twee weken geleden acht mensen zagen aankomen en waar er nu nog vier zitten. Aanstaande maandag om 20:55 krijgen deze vier nog een workshop van Giel Beelen en Ruud de Wild waarna de winaar bekend wordt. De winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit Ruud de Wild, Giel Beelen, Florent Luycx en Dave Kentie. Radiofreak was een tijdje terug op het kamp aanwezig en het is nu een mooi moment om de laatste vier kandidaten nog wat verder te belichten.

De meest opvallende kandidaat van het ‘Hey DJ Summercamp’ is absoluut Fernando Halman. Deze 23-jarige Amsterdammer had als enige geen radio-ervaring, maar weet wel hij hoe met de knoppen om moet gaan. Hij houdt zich namelijk bezig met het produceren van muziek. Als hij het maakt op de radio zal hij dit blijven doen. “Ik houd van radio en muziek, het zijn twee verschillende kicks. Ik zal altijd proberen om ’s avonds muziek te blijven produceren.” Verder ziet hij radio als meer dan alleen een leuke baan. “Je leert ook veel voor je sociale ontwikkeling. Als dj kan je je ontwikkelen als persoon.” Als Fernando uiteindelijk de winnaar wordt zou graag een Hip-hop programma willen maken, maar dat hoeft niet per sé. “Ik zou ook een heel breed programma kunnen maken met muziek Nelly Furtado tot Linkin Park. En dan bijvoorbeeld een side-kick erbij die een hele andere muzieksmaak heeft dan ik.” Fernando heeft overigens ook een hele duidelijke mening over wat hij graag anders zou zien op de radio. “Radio moet meer de straat op. De leiding van de stations weer niks van de straat, dat weet ik wel. Als het gaat om hip-hop moet het uitgaansleven er meer bij betrokken worden.”

Op ons forum lijkt Martijn Muijs al tot winnaar te zijn uitgeroepen, maar dat is natuurlijk nog maar even afwachten. Hij heeft in ieder geval een mooie cv als het gaat om radiomaken. Hij begon namelijk ooit bij de lokale omroep van Meppel en is vervolgens als side-kick van de ochtendshow bij Rebecca Radio terecht gekomen. Hier presenteerde hij later, tot het doek voor deze zender viel, de middagshow. Zijn demo naar BNN was niet zijn eerste, maar hij wilde niet vertellen waar hij zijn andere demo’s heen stuurde. Helaas wilde hij ook op meerdere vragen geen antwoord geven. Wel was hij duidelijk in wat zijn droom is: een programma op de landelijke radio. Om die te verwezelijken deed hij mee aan ‘Hey DJ’ “Ik had wel het vermoeden dat BNN iets anders zocht dan dertien in een dozijn. Een tikkeltje eigenwijs en eigenzinnig, ik denk wel dat ik dat ben.” Martijn is dan ook absoluut zichzelf op de radio. “Maar jezelf zijn betekent niet dat je geen kritiek moet accepteren.” Wat voor programma Martijn eventueel wil maken weet hij nog niet. “Ik ben multi-inzetbaar.”

Pieter van der Hoeven lijkt tot nu toe een beetje de underdog van de groep. Ondanks dat er weinig aandacht is voor deze 22-jarige rechtenstudent, zowel in het televisieprogramma, als op ons forum, zit hij wel bij de laatste vier. En als hij het voor het kiezen had zou hij het wel weten. “Wat mij betreft begin ik morgen nog drive-time op 3FM. Ook al is het misschien niet zo verstandig om zo snel mogelijk groot te worden.” Maar eerst is er het summercamp natuurlijk, Pieter denkt precies te weten waar er hier op wordt gelet. “Het is belangrijk wie hier het snelst dingen oppikt.” Daarnaast weet hij ook wel wat een goede dj moet kunnen. “Het is een kwaliteit om meedere programma’s te kunnen presenteren. Overigens zit ik niet op hitradio te wachten, maar een muziekprogramma ligt me wel.” Mocht Pieter het maandag niet redden dan gooit hij het bijltje er niet bij neer. “Voorlopig zit ik nog dagelijks in de middag op Roulette 103 en volg ik een studio rechten en daarna wil ik het toch proberen bij bijvoorbeeld 3FM. Zowieso wil ik een baan in de media, daar specialiseer ik me ook op bij mijn studie.”

Afgelopen maandag zagen we hoe Joey Koeijvoets er even helemaal door heen zat. Desondanks is deze 21-jarige dj uit Roosendaal één van de vier kanshebbers voor het programma op 3FM. Hij begon 6,5 jaar geleden bij lokale radio in Roosendaal, waar hij overigens pas na een tijdje een eigen programma kreeg. “Als je dat terughoort…” Later is hij in België gaan werken voor het hitradio-station Saffier en nu is hij dus erg dicht bij een eigen programma op 3FM. “Ik denk dat ik het wel in me heb, door te kijken naar waar ik tot nu toe ben gekomen.” En als hij het dan wordt? “Ik wil beginnen met een muziekprogramma, beginnen als Ruud is je verkeerd profileren.” Als hij niet redt blijft Joey het gewoon proberen. “Ik zal demo’s blijven sturen. Ze kennen me nu.” Hij zou zichzelf immers uiteindelijk het liefst op 3FM horen. “Ik heb altijd gezegd dat ik naar 3FM wil, het is mijn muzieksmaak.”

Aanstaande maandag kunnen we zien wie van deze vier talenten de winnaar wordt. Wordt het inderdaad Martijn zoals de meeste forumbezoekers verwachten of vindt de jury Joey toch net iets beter? Misschien zoekt BNN iets nieuws en krijgt Fernando een programma op 3FM? En natuurlijk moet je een underdog zoals Pieter nooit onderschatten…