Home Landelijke radio Het rommelt binnen de Publieke Omroep

Het rommelt binnen de Publieke Omroep

Kees Groothuis, woordvoerder van de publieke omroep, is vandaag met onmiddellijke ingang opgestapt, dit schrijft het Parool. De officiële reden is een onoverbrugbaar verschil van inzicht met de nieuwe voorzitter van de publieke omroep, Harm Bruins Slot, over de koers die Hilversum in de toekomst moet varen.

Groothuis: “Er moet honderd procent vertrouwen zijn. Wanneer dat er niet is, is een vruchtbare samenwerking onmogelijk.” De problemen spelen volgens Groothuis sinds Bruins Slot enkele maanden geleden aantrad. Hij werkte zeven jaar bij de omroep.

De publieke omroep staat voor een bezuinigingsoperatie die in 2007 tachtig miljoen euro moet hebben opgeleverd. In de publiciteit over de inefficiency van de publieke omroep heeft Groothuis een belangrijke rol gespeeld. Enkele omroepvoorzitters vinden dat het gezicht van de publieke omroep te veel uit de school heeft geklapt en hebben recentelijk aangedrongen op een informatiestop. Groothuis: “Ik denk dat sommige voorzitters mijn vertrek niet zullen betreuren”.