Home Regionale radio Hanneke Koppers nieuwe directeur van Omroep Brabant

Hanneke Koppers nieuwe directeur van Omroep Brabant

Hanneke Koppers

Omroep Brabant heeft een opvolger gevonden voor directeur Henk Lemckert op, die sinds begin deze maand de baas is bij Omroep West. Hanneke Koppers geeft vanaf september leiding aan de regionale omroep. Tot die tijd is Carlo van Acker, hoofd van het facilitair bedrijf van Omroep Brabant, plaatsvervangend directeur.

Op dit moment werkt Hanneke Koppers (48) als directeur communicatie bij de Technische Universiteit Eindhoven en adviseur van het College van Bestuur. Eerder werkte ze bij het Waterschap Aa en Maas en was zij diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook is ze lid van de Raad van Toezicht bij de Brabantse scholenkoepel SKPO.

Frank Janssen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Omroep Brabant, over de benoeming van Hanneke: “Zij heeft de kracht om te verbinden en is tegelijk een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders. Ook kent ze haar weg in Den Haag. Ze staat voor een prachtige uitdaging om het succes van Omroep Brabant vast te houden en tegelijk het bedrijf verder door te ontwikkelen richting de toekomst.

De voorganger van Hanneke, Henk Lemckert, werkte dertien jaar lang bij Omroep Brabant. Eerst als hoofdredacteur en de afgelopen negen jaar als directeur. Hij kijkt met trots terug op zijn tijd bij Omroep Brabant: “Een professionele club, die tot de top van de nieuwsmerken in Nederland hoort. Van en voor de Brabanders, met een echt eigen geluid op radio, hele mooie maar ook voor de Brabander herkenbare televisie. En online toonaangevend, met cijfers waar alle collega-omroepen jaloers op zijn.”

Foto: Rick Mandoeng

Vorig artikelAD-journalist stapt uit jury Zilveren Reissmicrofoon
Volgend artikelTientallen fans wachten Songfestivalwinnaar Måneskin op bij studio 3FM