Home Landelijke radio Groot aantal gegadigden voor etherfrequentie bekend UPDATE

Groot aantal gegadigden voor etherfrequentie bekend UPDATE

Uit een anonieme bron kreeg RadioFreak een brief in handen waaruit duidelijk wordt wie er allemaal mee gaan doen aan de komende frequentieverdeling. De brief werd verstuurd naar alle partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de tijdelijke verlenging van de etherlicenties die werd afgegeven aan de zittende stations omdat de uiteindelijke verdeling lang op zich liet wachten. De ‘nieuwe’ partijen moesten daardoor noodgedwongen langer op een frequentie wachten.

Bij de brief is een lijst te vinden waarop de partijen staan die uitgenodigd zijn voor de hoorzitting die plaatsvindt op 12 maart naar aanleiding van de schadeclaim die de marktpartijen indienden bij het Ministerie van Economische Zaken.

Op de lijst staan bekende namen zoals Veronica, Radio Simone en Arrow Classic Rock. Maar ook de Oostelijke Media Groep uit Elst, Boon Multimedia Beheer uit Doetinchem, Klazzik Radio uit Amsterdam, World Radio Network uit Amsterdam, Wonderland Radio uit Veulen, Radio 100 uit Amsterdam, Radio Exclusief uit Amsterdam, Finnpage OY uit Amsterdam, Radio Royaal uit Amsterdam en Destined BV uit Amsterdam.

Overigens deden 39 partijen een aanvraag voor een etherfrequentie, maar 15 daarvan hebben dus maar een claim ingediend.