Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 25 februari

Kort radionieuws van dinsdag 25 februari

Radio Oost wint Ierse persprijs

Radio Oost presentator Peter Schoof en verslaggever Bart Kieft zijn winnaar geworden van de persprijs van het bureau Ierland Toerisme in de categorie Radio en TV. De andere twee genomineerden waren ‘Yorin Travel’ en ‘Cor Bakker op reis’.

De prijs wordt uitgereikt aan een radio- of televisieprogramma dat Ierland of een Iers onderwerp op een originele manier weet neer te zetten. Peter Schoof en Bart Kieft hebben gewonnen dankzij een aflevering van het programma ‘Overijssel aan Zee’, gewijd aan de Titanic. De jury roemde hun originaliteit en creativiteit. Om het beroemde schipbreukverhaal tot leven te wekken reisde Bart Kieft af naar Belfast, waar de Titanic ooit is gebouwd. Hij bezocht er het Titanic Festival, en ging op zoek naar het verhaal van de scheepskok, een Nederlander uit het oosten des lands.

Shania Twain wint Airplay Award van Sky Radio

Shania Twain heeft uit handen van de programma directeur van Sky Radio, Vranz van Maaren, de Airplay Award voor haar single You’re Still the One. De single is maar 2.500 keer op Sky Radio te horen geweest. Sky Radio heeft de Airplay Award in het leven geroepen voor artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekprogrammering van het station.

Eerder ontving Phil Collins een Sky Radio Airplay Award.

Nieuw team bij Beat FM

Internetstation Beat FM heeft een nieuw team. Er is een nieuwe webmasters en er is een nieuw team van mederwerkers samengesteld.

Ook de programmering is opgefrist. Er zijn tal van humoristische programma’s bijgekomen zoals ‘Het feestpalleis’ en ‘Live request’.