Home Landelijke radio John de Mol neemt Radio 10 FM over

John de Mol neemt Radio 10 FM over

Talpa Radio International BV, een onderdeel van de investeringsmaatschappij van John de Mol, heeft vandaag in principe overeenstemming bereikt met de Stichting Beheer Radio 10 en Wegener NV over de overname van 100 procent van de aandelen in Radio 10 BV. Deze vennootschap exploiteert de commerciële radiozender Radio 10 FM.

De geruchten dat deze overname zou komen gingen al een tijdje. Eerder nam het bedrijf van John de Mol ook Noordzee FM al over. Erik de Zwart werd daar directeur overde radio. Hij is erg blij met de overname. "Dit past precies in de strategie die wij hebben ontwikkeld voor Talpa Radio International. Naast Noordzee FM, dat vorig jaar werd overgenomen, leveren wij met de aankoop van Radio 10 FM het bewijs dat wij voor de lange termijn investeren in radio."

Wat de nieuwe eigenaar van plan is met het station is nog niet bekend. Wel is al zeker dat de programering iets zal wijzigen. Op maandag 4 maart start het nieuwe programma met Jos van Heerden, bijgestaan door redacteur Peter Hooghiemstra en voormalige nachtjock Menno Vroom.

De huidige presentator van de ochtendshow, Dave Donkervoort, verhuist naar de middag. Hij zal daar de uren van Jos over gaan nemen tussen 16:00 en 19:00 uur.