Home Landelijke radio Groen licht voor Noordpool-plannen Michiel Veenstra en Maikel Steur

Groen licht voor Noordpool-plannen Michiel Veenstra en Maikel Steur

3FM-dj Michiel Veenstra heeft, samen met Maikel Steur, de plannen om in april live uit te zenden vanaf de Noordpool doorgezet. Het project, dat is bedoeld om aandacht te schenken aan de mondiale klimaatverandering, draagt inmiddels de naam ‘Noordpool FM’. Zowel op technisch als op financieel gebied is er inmiddels groen licht gegeven.

Het enige wat begin deze week nog ontbrak om ook daadwerkelijk tot uitvoering van het plan te komen was iemand die het team kon bijstaan op de Noordpool. Michiel vroeg hiervoor maandag in zijn programma ‘Met Michiel’ poolreiziger Marc Cornelisse.

“Marc was al eens in de uitzending van ‘Met Michiel’ geweest om te vertellen over zijn ervaringen. Hij wilde graag meewerken aan dit project, maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo stelt hij heel duidelijk dat hij wil dat wij onze luisteraars bewust gaan maken van de gevaren van klimaatverandering,” aldus Michiel Veenstra vanochtend in Metro. “Ik heb het podium van een dagelijks radioprogramma op 3FM om mensen te wijzen op datgene dat belangrijk is. Die rol neem ik graag om mij en het liefst natuurlijk straks vanaf de Noordpool. Want als wij dat voor elkaar krijgen hoop ik op eenzelfde effect als bij Het Glazen Huis.

Michiel hoopt stiekem dat hij Al Gore, het gezicht van de bewustwording van klimaatverandering in de VS, te gast zal zijn in de uitzending. “Lijntjes in die richting liggen al uit. Maar als bijvoorbeeld de kersverse minister van Milieu wil komen uitleggen wat jij er zelf aan kunt doen of als kroonprins Willem-Alexander wil komen vertellen wat de consequenties voor de waterhuishouding in Nederland zijn,zijn zij natuurlijk ook van harte welkom.”

Lees hier meer over het ontstaan van het idee.

Vorig artikelNOS stelt ombudsman aan
Volgend artikelExtra uitzendingen van de Wereldomroep rond nieuwe kabinet