Home Landelijke radio Michiel Veenstra en Maikel Steur willen uitzenden vanaf Noordpool

Michiel Veenstra en Maikel Steur willen uitzenden vanaf Noordpool

Michiel Veenstra en Maikel Steur hebben plannen om live uit te zenden vanuit spitsbergen. Via hun weblogs MichielVeenstra.nl en The Blog Tapes brainstormen beide heren over het idee. Het idee is om in april te gaan uitzenden vanaf de Noordpool.

Het idee ontstond toen Michiel Veenstra een stuk schreef over de smeltende poolkappen. Hierop reageerde Maikel Steur, die onder meer de techniek verzorgde van de live-uitzendingen vanuit Irak in 2004 waar Michiel Veenstra aan meewerkte. Hij stelde voor de grap voor om een zomertour vanuit Spitsbergen te verzorgen. Hierop begon men serieus na te denken over het idee.

“De omstandigheden zullen wel wat extremer zijn als in As Samawah, en ondanks dat het steeds warmer wordt zullen de temperaturen nog ver onder nul zijn en dat is voor apparatuur altijd een uitdaging. Na een klein beetje research blijkt eind april de beste tijd te zijn voor een expeditie. We hebben nog iets meer dan 200 dagen om ons voor te bereiden ;-),” aldus Maikel Steur op zijn weblog.

Michiel Veenstra reageert hierop: “Ik wil de uitdaging aangaan! Twee belangrijke dingen: hoe krijgen we de kosten rond en wie kan ons begeleiden en informeren? Ik zoek m’n wanten en sjaal vast op!” Eerder had Michiel Veenstra in zijn 3FM-programma ‘Met Michiel’ poolexpetiteur Marc Cornelissen te gast, waarmee hij over het idee wil gaan praten.