Home Landelijke radio NOS stelt ombudsman aan

NOS stelt ombudsman aan

De NOS stelt in september een ombudsman aan. Hij moet alle programma’s van de NOS toetsen aan de publieke missie. “Aanvankelijk wilden we een ombudsman voor alle omroepen gezamenlijk, maar het was onmogelijk om alle kikkers in de kruiwagen te houden”, zegt directeur Gerard Dielessen. Huidig directielid Ton van Brussel gaat de nieuwe functie vervullen. Hij maakt in de driekoppige directie plaats voor een nog te benoemen zakelijk directeur. Die moet zich meer richten op de financiële kant van de organisatie. Zo moet de directie verder verzakelijken, vindt Dielessen.

Ook de hoofdredactie van de nieuwsafdeling (onder leiding van Hans Laroes) en de hoofdredactie sport (Maarten Nooter) krijgen een zakelijk eindverantwoordelijke.

De NOS reorganiseerde vorig jaar fors. Dielessen voegde de nieuwsredacties van tv, radio, internet en teletekst bij elkaar. Dat proces is inmiddels geslaagd, aldus de NOS-directeur. Inmiddels gebeurt hetzelfde voor alle sportredacties. “Maar wat ooit begon met een inhoudelijk doel – bundelen van onze journalistieke krachten – werd een financiële operatie”, zegt Dielessen. „Het was echt een zware periode.” De NOS ontsloeg vorig jaar tientallen medewerkers met een tijdelijk contract. Bij de organisatie werken circa achthonderd mensen. [NRC]

Vorig artikelSlam!FM organiseert NK Liften
Volgend artikelGroen licht voor Noordpool-plannen Michiel Veenstra en Maikel Steur