Home Landelijke radio Zendschip Veronica nu mogelijk naar Kampen

Zendschip Veronica nu mogelijk naar Kampen

Partyhotel ’t Haasje gaat proberen het voormalige roemruchte zendschip Norderney van Radio Veronica naar Kampen te halen. Als de plannen doorgaan krijgt de boot de functie van een Veronica-museum, waar tevens themafeesten kunnen worden gehouden. “Het zou helemaal bij ons concept passen. Veronica vervult een belangrijke rol in ons programma met de maandelijkse Back to the 80-90’s party’s met Veronica-dj’s die de muziek uit die tijd draaien en de Radio Veronica drive in show”, zegt uitbater Danny Schaper.

Hoewel het schip in voorgaande jaren dienst deed als discoboot, gaat Schaper niet die kant op. “We hebben hier voldoende ruimte voor uitgaansgelegenheden en horeca.’ De tot dans café omgebouwde boot, die eigendom is van een Groningse horeca-ondernemer, ligt al enkele jaren in de haven van Antwerpen. Daar moet de discotheek weg.

De boot werd eerder geweigerd in Waalwijk, omdat het gemeentebestuur de potentiële locatie ongeschikt vond voor een discotheek vanwege de omliggende bedrijven. Schaper weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om gehoor te vinden bij de gemeente voor nieuwe initiatieven. “We willen hier al een poos een strand verwezenlijken, maar dat kost me handen vol geld. Bij een schip krijg je ook weer te maken met allerlei veiligheidseisen. Ik zou het heel bijzonder vinden als die boot hier zou liggen, maar als blijkt dat ik aan een dood paard trek houd ik er direct mee op.”

Schaper werd benaderd door Jos Bakker van evenementenbureau V-productions uit Capelle aan de IJssel. Bakker probeert de herinnering aan de voormalige radiopiraat Veronica levendig te houden. Hij is de man achter het idee om van het schip deels een Veronica-museum te maken en er themafeesten te organiseren, waarbij een belangrijke rol weggelegd is voor oude coryfeeën van Veronica. “’t Haasje is dankzij de jachthaven en de nabij gelegen discotheken een prima locatie.”

De ondernemer ziet de boot ook graag terugkeren naar Scheveningen, vanwaar Radio Veronica begin jaren zestig uitzond. “Er waren meer ondernemers in de boot geïnteresseerd, maar uiteindelijk zijn Scheveningen en Kampen overgebleven. We gokken op twee paarden, om onze kansen te verhogen. Je bent zo weer een paar maanden verder als de gemeente er niet mee instemt.” [Stentor]