Gijs Staverman luistert zijn radioprogramma op NPO Radio 2 niet altijd terug. Maar als hij dat wel doet, dan valt hem vooral één ding op. “Als ik het terugluister, dan denk ik: doe wat minder druk. Ik zou wat minder druk moeten zijn, maar het lukt gewoon niet. Als ik achter een microfoon zit, dan komt er een soort stof vrij. Een soort adrenaline”, aldus Gijs in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1.

Gijs is vandaag precies dertig jaar te horen op de Nederlandse radio. Hij noemt zijn vrolijkheid zijn handtekening. “Ik ben nog nooit moe geweest na een radioprogramma. Ik krijg na de tijd juist nog meer energie. Misschien klinkt mijn manier van radio maken vermoeiender dan dat het voor mezelf is. Maar dat is dus helemaal niet zo.”

Gestopt met lunchshow

In mei verhuisde Gijs van de lunchshow naar de uren tussen 14:00 en 16:00 uur. In zijn huidige programma is meer muziek te horen en minder gepraat. “Dat vind ik niet jammer, want ik heb het lunchprogramma acht jaar mogen doen. Ik heb alles wel gedaan wat ik heb mogen doen. Ik was toe aan iets nieuws”, aldus de Radio 2-dj.

Gijs nam het tijdslot op Radio 2 onlangs over van Rob Stenders, die naar Radio Veronica vertrok. “Het viel mee met de negatieve reacties”, aldus Gijs. “Er waren ook mensen die zeiden: ‘Ik wil niet naar jou luisteren’. Maar dat raakt me dan niet. Rob heeft het de afgelopen jaren super goed gedaan op Radio 2. Hij heeft een grote fanbase opgebouwd.”

De jock gaat vanaf oktober een tweede programma maken op Radio 2, op vrijdagavond.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2