Gijs Staverman krijgt er vanaf oktober een tweede programma bij op NPO Radio 2. Hij gaat op vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur ‘Stavermans Disco’ presenteren. “Dit is een cadeautje”, aldus Gijs.

De radiomaker bevestigde vanmiddag in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1 de komst van het nieuwe radioprogramma. Discoklassiekers zijn al langere tijd een vast item in Gijs’ radioshow, nu volgt er dus een eigen programma.

Op het tijdslot tussen acht en tien is nu nog Frank van ’t Hof te horen met ‘Het Platenpaleis’. Gijs blijft daarnaast zijn programma ‘Gijs 2.4’ maken op werkdagen (vrijdags uitgezonderd) van 14:00 tot 16:00 uur.

Paardenstaart

Gijs vertelde vandaag op Radio 1 ook dat hij zijn oude paardenstaart kwijt is. De paardenstaart, die stamt uit 1994, zou een plek krijgen in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Maar Gijs is zijn oude haar kwijtgeraakt, vermoedelijk toen hij recentelijk is verhuisd. De Radio 2-dj sluit niet uit dat hij de paardenstaart per ongeluk heeft weggegooid.

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV