Home Landelijke radio NPO 3FM Giel Beelen over ‘inbraakactie’ bij 3FM: “Echt geen rancune”

Giel Beelen over ‘inbraakactie’ bij 3FM: “Echt geen rancune”

De ‘inbraakactie’ van Giel Beelen op 3FM was geen rancune. Dat zegt Giel in de podcast Wilde Haren. Op zijn eerste dag in oktober 2017 bij Radio Veronica was Giel toch nog even op 3FM te horen; zijn stem kwam ineens door een plaat heen. “Ik heb er niet veel gezeik over gehad, dj’s onder elkaar sowieso niet”, blikt Giel terug. “Domien, zo heb ik hem zelf in een interview horen zeggen, was eerst heel pissed maar naarmate hij terugkwam van vakantie vond hij het wel een goede grap.”

Volgens Giel reageerden de radiobazen er ‘over het algemeen heel relaxed op’. “Er was één klein dingetje”, zegt de Radio Veronica-dj. “Twee weken later was er een afscheid van iemand die ook heel lang bij 3FM heeft gezeten. En daar was ik ineens niet welkom. Gelukkig kwam diegene naar buiten en heb ik haar nog even gezien.”

Ongemakkelijk

Giel: “Iedereen was er ongemakkelijk over, maar ik wilde geen stampij trappen. Ik reed in de auto naar huis, belde m’n vriendin en toen moest ik wel een traan laten. Ik snap het, maar alsof ik het nog een keer zou doen. Het is juist geen rancune, maar blijkbaar voelden zij het wel als rancune. Hoezo, het was gewoon gebruikmaken van de situatie. Ik ga 3FM of de publieke omroep niet dissen. Ik ga gewoon reclame maken voor mezelf.”

De Radio Veronica-dj had een persoonlijke uitnodiging voor het afscheidsfeest van zijn oud-collega. “Ik heb er wel fakking 20 jaar gewerkt”, aldus Giel.

Foto: Michel Schnater | VARA