Home Landelijke radio Giel Beelen ontmaskert ‘Otto’

Giel Beelen ontmaskert ‘Otto’

Dj Giel Beelen heeft afgelopen weekend gebeld met de man die zich vorige week voor deed als de ongeneeslijk zieke Otto. Die belde ’s nachts op naar Radio 3FM met de mededeling dat hij tien uur later euthanasie zou plegen. Dj’s Giel Beelen en Gerard Ekdom waren daar erg van onder de indruk. Ook luisteraars bleken niet onaangedaan door het radiofragment. Velen roemden via internet de moed van de jongen en betuigden hun steun aan de nabestaanden. Maar in de loop van vorige week werd al duidelijk dat het om een grap ging.

In het programma 3FM Freaknacht draaide Beelen live in de uitzending het telefoonnummer waarmee ‘Otto’ als negentienjarige kankerpatiënt zijn grap maakte. Hij kreeg iemand aan de lijn, maar die verbrak de verbinding meteen toen hij hoorde dat het Giel was. Volgens de dj heet de jongen Joost en is er afgelopen week al even contact met hem geweest.

"Ik heb Joost afgelopen week een sms gestuurd van Jongen, ben nou niet zo stom. Dat hij nu ophangt is echt het slechtste wat hij kan doen", aldus Giel in de uitzending.

Het fragment is hier te beluisteren.