Home Landelijke radio Michiel Veenstra twee weken lang vanuit de VS

Michiel Veenstra twee weken lang vanuit de VS

3FM-dj Michiel Veenstra komt de komende twee weken live vanuit de Verenigde Staten. In de programma’s MetMichiel (NPS) en Ekstra Weekend (NPS) vraagt de dj jongeren van NY tot LA naar hun politieke mening. Michiel praat bovendien met deskundigen ter plaatse over onder andere gezondheidszorg, economie, emancipatie en binnenlandse en buitenlandse politiek.

"Ik reis van de oostkust naar de westkust, van Washington naar Los Angeles", zegt Michiel. "Ik ben erg benieuwd hoe jong Amerika per stad van mening, idealen en dromen verschilt en hoe ze denken over belangrijke kwesties. Met hun stem hebben zij een beslissende hand in zaken die ons ook aangaan, zoals de aanwezigheid in Afghanistan en de crisis op de financiële markt. Zouden ze zich dat realiseren?"

‘MetMichiel’ wil van Nederlandse jongeren horen wat zij van de plannen van de Amerikaanse verkiezingskandidaten denken. Vanaf vandaag kunnen 3FM-luisteraars in I Have a Dream hun mening kwijt op de website MetMichiel.nl. Daar kunnen zij een politiek standpunt maken door een bericht achter te laten, een sms te sturen, maar bijvoorbeeld ook door een zelfgemaakt nummer in te zenden. De inzendingen worden uiteindelijk gebundeld en na de presidentsverkiezingen aangeboden aan de nieuwe president van de VS.